Eerlijk advies

Klik op de titel om betreffend advies te openen.


De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, vaak de familiale of gezinsverzekering genoemd, vergoedt de schade die u of iemand van uw gezin toebrengt aan anderen. De familiale is geen verplichte verzekering maar wel onmisbaar om u te beschermen tegen de mogelijke financiële gevolgen van een ongeluk. Ook voor alleenstaanden en koppels zonder kinderen is deze sterk aan te raden!

Zes redenen om voor de familiale verzekering van P&V te kiezen

 • Verzekert het hele gezin wereldwijd
 • Een gunstige prijs voor een sterke bescherming
 • Rechterlijke verdediging inbegrepen bij geschillen
 • Ook de schade door uw kinderen op kot of Erasmus is verzekerd
 • Ook de schade door uw kinderoppas en poetsvrouw is verzekerd
 • Ook de schade veroorzaakt door uw huisdieren is gedekt
Wat is gedekt?

De familiale verzekering vergoedt zowel de lichamelijke (bijvoorbeeld verwondingen) als materiële schade (bijvoorbeeld beschadigde goederen). Voorwaarde is wel dat het ongeluk gebeurt in de privé-sfeer en dat het over schade aan derden (leden buiten uw gezin) of hun goederen gaat.

Een concreet voorbeeld. U huurt een hogedrukreiniger en uw zoontje beschadigt zowel uw auto, die van de buren als het toestel zelf.

 • De familiale verzekering vergoedt de schade aan de auto van uw buren.
 • De familiale verzekering vergoedt de schade aan uw auto niet (u bent geen derde).
 • De familiale verzekering vergoedt de schade aan het toestel.

Naast de vergoeding van de schade zorgt uw familiale verzekering indien nodig ook voor uw verdediging voor de rechtbank (uiteraard in het kader van deze verzekering). Ook als u zelf schade hebt geleden en de tegenpartij weigert te betalen, nemen wij de kosten op ons om u te verdedigen.

Met de familiale verzekering van P&V Verzekeringen bent u beschermd tegen de financiële gevolgen van een ongeluk.

Wat is niet gedekt?

Een familiale verzekering mag enkel de zaken uitsluiten die door de wetgever zijn bepaald. Zo is bijvoorbeeld schade in het kader van een arbeidsovereenkomst niet gedekt door de familiale verzekering. Ook de schade veroorzaakt door volgende zaken is niet verzekerd door de familale verzekering:

 • Motorvoertuigen waarvoor een BA-verzekering verplicht is (zoals uw auto)
 • Zeilboten van meer dan 300 kg en motorboten van meer dan 10 PK Din
 • Vliegtuigen en helikopters
 • Jachtongelukken

U bent ook niet verzekerd, als u 16 jaar of ouder bent, en de schade:

 • Opzettelijk veroorzaakte
 • Dronken of onder de invloed van drugs veroorzaakte

Met de familiale verzekering van P&V Verzekeringen beschermt u uw hele gezin.

Franchise familiale verzekering

Bij elke schadevergoeding wordt een vrijstelling of franchise toegepast. Dat betekent dat u zelf het eerste deel van het schadebedrag betaalt, ongeveer 243 euro (van toepassing maart 2015). Dit bedrag wordt maandelijks geïndexeerd.

Met de familiale verzekering van P&V Verzekeringen bent u wereldwijd verzekerd.

Of u nu huurder of eigenaar bent, een brandverzekering is nooit een overbodige luxe. Niemand wil graag zelf opdraaien voor de kosten van een brand of waterschade. Met de brandverzekering Ideal Woning van P&V Verzekeringen geniet u van een prima bescherming en kunt u in alle vrijheid opteren om bepaalde zaken extra te verzekeren. Bij noodgevallen zorgen we voor onmiddellijke hulp en bij schade staat uw P&V agent aan uw zijde om de beste oplossing voor u te vinden.

Zes redenen om voor de brandverzekering van P&V Verzekeringen te kiezen.

 • geschikt voor huurders en eigenaars
 • prima verzekerd tegen het onverwachte
 • u kiest zelf welke extra’s u wilt verzekeren
 • dringende hulp nodig, we helpen u 24/7
 • uw P&V agent staat aan uw zijde voor al uw vragen
 • u kiest zelf hoe uw schade hersteld wordt
Een sterke basisverzekering

Huurder: driedubbele bescherming
Met uw brandverzekering Ideal Woning bent u als huurder verzekerd:

 • Voor uw huurdersaansprakelijkheid
  Als huurder moet u uw woning achterlaten in de staat waarin u deze gekregen hebt. Ontstaat er bijvoorbeeld brand door een oververhitte frituurpan, dan moet u de schade aan de woning betalen. Op dat moment komt uw brandverzekering echt goed van pas.
 • Voor de schade aan uw inboedel
  Werden uw meubels of andere zaken beschadigd door bijvoorbeeld een brand of een waterlek? Dankzij uw woningverzekering hoeft u zelf niet voor de kosten op te draaien.
 • Voor schade aan derden
  Vergat u de kraan van uw bad dicht te draaien en sijpelde het water door bij uw onderbuur? Uw brandverzekering vergoedt uw schade en die van uw onderbuur.

Eigenaar: driedubbele bescherming
Met uw brandverzekering Ideal Woning bent u als eigenaar verzekerd:

 • Voor schade aan uw woning
  Wordt uw woning beschadigd door bliksem, brand, storm, overstroming of door een botsing, ontploffing of natuurramp? Dan kunt u rekenen op uw brandverzekering om de schade te vergoeden.
 • Voor de schade aan uw inboedel
  Werden uw bezittingen of uw interieur beschadigd door bijvoorbeeld een brand of een waterlek? Dankzij uw woningverzekering hoeft u zelf niet voor de kosten op te draaien.
 • Voor schade aan derden
  Door een storm kwamen enkele dakpannen van uw huis los en waaiden ze op de veranda van uw buurman. Uw brandverzekering vergoedt uw schade en die van uw buurman.

Extra verzekerd
U bent ook verzekerd voor de schade veroorzaakt aan uw woning bij (een poging tot) diefstal of vandalisme. Om u te verzekeren tegen diefstal zelf, moet u wel de optie Diefstal kiezen.
En wist u dat u zelfs verzekerd bent voor plaatsen buiten uw woning zoals:

 • uw garage op een ander adres
 • het vakantieverblijf dat u huurt (wereldwijd)
 • het studentenverblijf van uw zoon of dochter (wereldwijd)
 • de zaal die u huurt voor een familiefeest
Verhuist u? Dan zijn beide woningen verzekerd gedurende zestig dagen.

Uw extra opties

Rechtsbijstand

Zorgt voor juridische hulp bij geschillen

Hebt u een geschil met iemand dat voortvloeit uit een schadegeval aan uw woning? Met deze optionele waarborg zorgen we voor uw verdediging. Liefst via een minnelijke schikking, maar indien nodig via een rechterlijke procedure. De kosten voor uw verdediging (advocaat, erelonen…) nemen we dan voor onze rekening.

Diefstal

Verzekert u tegen diefstal en vandalisme

Met deze optie vergoeden we:

 • de zaken die uit uw woning of bijgebouw worden gestolen of beschadigd

U wordt ook vergoed:

 • voor de zaken die gestolen worden uit uw hotelkamer of vakantieverblijf
 • als u op straat wordt overvallen en bestolen

U kunt deze optionele waarborg verder aanvullen met een Pack Diefstal+ om de vergoedingslimieten (het maximum bedrag dat we u uitbetalen) te verhogen.

Pack Tuin

Met dit pack breidt u als eigenaar uw brandverzekering uit naar uw tuin en zijn inhoud. Twee concrete voorbeelden. Na schade door een storm of hagelbui vergoeden we u om uw tuin weer perfect in orde te brengen. Ook de schade aan uw zonneschermen, stoffen luifels en windschermen wordt betaald.

Onrechtstreekse verliezen

Dekt uw onverwachte kosten

Een schadegeval leidt vaak tot tal van extra kosten (verplaatsingen, telefoon…). Met deze optionele waarborg verhogen we uw schadevergoeding standaard met 10%, zonder dat u deze kosten hoeft te bewijzen.

Pack Woning+

Met dit pack verhoogt u de vergoedingslimieten van uw basisverzekering en geniet u van extra verzekerde zaken. Twee concrete voorbeelden. Breekt het glas van uw televisietoestel of multimediascherm van meer dan 11 inch (circa 30 cm), dan vergoeden wij u die. Ook de inhoud van uw diepvriezer is verzekerd, bij een onvoorziene stroomonderbreking door uw energieleverancier.

Pack Diefstal+

Met dit pack kunt u, aanvullend op de optionele waarborg ‘Diefstal en vandalisme van de inhoud’, uw bezittingen nog beter verzekeren. Zo verdubbelt dit pack in heel wat gevallen de vergoedingslimieten (het maximum bedrag dat wij u uitbetalen).

Dringende hulp 24/7

We helpen u 24/7

Hebt u na schade aan uw woning dringend hulp nodig? Dan kunt u op ons rekenen. Bel P&V Bijstand Woning: 02 229 00 11 (24/7) en wij helpen u verder.

Sturen van een slotenmaker

Bent u uw sleutels verloren, of werden ze gestolen of beschadigd? We sturen een slotenmaker en nemen de verplaatsingskosten en het eerste uur arbeidsloon op ons.

Sturen van een hersteller

In dringende gevallen sturen we een erkende vakman om het nodige herstelwerk te doen (waterschade, loodgieterij, verwarming, ramen, dak … ), zodat u in uw woning kunt blijven wonen. We nemen de verplaatsingskosten en het eerste uur arbeidsloon op ons. Bent u verzekerd voor de geleden schade, dan betalen wij u de facturen terug.

Dringende terugkeer

Bent u bij een schadegeval aan uw woning ver van huis en is uw aanwezigheid vereist? Dan zorgen wij voor de organisatie van uw terugkeer en nemen we de kosten hiervan (trein, vliegtuig … ) op ons.

Bewakingsdienst en meubelbewaarplaats

Indien nodig zorgen we tijdelijk (maximaal 48 uur) voor de bewaking van uw woning om uw inboedel te beschermen. Moet een deel van de inhoud snel worden opgeslagen, dan brengen we alles over naar een meubelbewaarplaats. We nemen de kosten voor de opslag ervan tijdelijk (maximaal 30 dagen) op ons.

Verhuizing

Als uw woning onbewoonbaar is, zorgen we voor de verhuizing van de inhoud naar uw nieuwe verblijfplaats (in België).

Voorlopige huisvesting

Als uw woning onbewoonbaar is, zorgen wij voor een verblijf (maximaal 5 nachten) in een hotel.

Opvang minderjarige kinderen

Indien nodig zorgen we voor de opvang van de minderjarige gezinsleden en samenwonende hulpbehoevende volwassenen (maximaal 7 dagen) na het schadegeval.

Honden en katten

Als uw hond(en) en/of kat(ten) niet meer in uw woning kunnen verblijven, dan zorgen wij voor een tijdelijk (maximaal 30 dagen) verblijf in een dierenpension.

Nieuw en uniek op de verzekeringsmarkt: P&V@Home : voor een snelle schaderegeling!
Via deze service kunt u een hele reeks schadegevallen efficiënt en snel regelen, zonder bestek !
P&V@Home zal via tele-expertise de herstelkosten inschatten en u kiest de herstellingsmogelijkheid die u past:

 • Zelfherstel: binnen de 5 dagen wordt het geld op uw rekening gestort en u kan met uw herstellingswerken beginnen.
 • Herstel in natura: een netwerk van erkende herstellers zal na uw akkoord ter plaatse komen om de herstellingswerken uit te voeren. De hersteller zal rechtsreeks door P&V worden vergoed. U betaalt enkel de eventuele vrijstelling aan de hersteller.

Als aanvulling bij Ideal Woning kunt u door de Verzekering Diverse Risico's specifiek voorwerpen met een bijzondere waarde (juwelen, computer, hifi-installatie,…) gepast laten verzekeren voor het geval ze per ongeluk zouden vernield, beschadigd of gestolen worden.

Verzekeringen zelfstandigen en kmo's
P&V Ideal Business is een polis die drie types verzekeringen omvat. Hij staat garant voor meer gemak (vlottere administratie, geen oververzekering, enz.) en financieel voordeel. De ruime basisdekking kunt u telkens uitbreiden met waarborgen die op uw zaak zijn toegespitst. Een overzicht...

1. Property: patrimoniumverzekeringen

Als uw materieel of lokalen beschadigd raken, stokt alle activiteit. Dat betekent kosten om terug op te starten, plus een periode van inactiviteit met alle gevolgen van dien. Met Property vangt u de belangrijkste gevolgen van een schadegeval op.

 • Basiswaarborg brand: geldt zowel voor het professionele als privé-gedeelte. Alles wat niet is uitgesloten, is gedekt.
 • Optionele waarborgen: diefstal en vandalisme, onrechtstreekse verliezen, alle risico’s uithangborden, enz.

2. Liability: aansprakelijkheidsverzekeringen

Stel, uzelf of iemand van uw personeel brengt schade toe aan derden en u wordt aansprakelijk gesteld. Dan moet u de schade vergoeden. Dankzij Liability komt die financiële klap veel minder hard aan.

 • Basiswaarborgen: Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) Uitbating, BA Toevertrouwde goederen en BA na levering/na werken.
 • Optionele waarborgen: Objectieve Aansprakelijkheid brand en ontploffing, Rechtsbijstand.

3. Accidents: ongevallenverzekeringen

Jaarlijks gebeuren er 200.000 ongevallen op, naar en van het werk. Om zowel uzelf als uw personeel te beschermen tegen de kwalijke gevolgen van een arbeidsongeval is er Accidents. De keuzewaarborgen vormen een aantrekkelijk pakket aan extralegale voordelen voor uw personeel – die doorgaans interessanter zijn om toe te kennen dan een loonsverhoging.

 • Basiswaarborgen: Wettelijke waarborg Arbeidsongevallen, een verzekering die bij wet verplicht is.
 • Optionele waarborgen: Excedent Wet, Privéleven, Gewaarborgd Loon, 24u/24.

Deze polis kan onderschreven worden door:

 • Verenigingen die regelmatige activiteiten gedurende het jaar hebben, die een aantal permanente leden groeperen en die eveneens bijkomend op vrijwilligers beroep doen (bv. Een sportclub)
 • Organisaties die regelmatige activiteiten gedurende het jaar hebben en die bijna uitsluitend met vrijwilligers werken (bv. Een organisatie van hulp aan bejaarde personen)
 • Door verenigingen, zelfs kortstondig, die één of meer tijdelijke activiteiten organiseren (bv. Een buurtcomité,...).

Autoverzekering

Met P&V Auto verzekert u alleen wat u nodig hebt. Uw autoverzekering is steeds aangepast aan uw auto en aan uw levensstijl. Met duidelijke waarborgen, zonder verrassingen.
Waarom autoverzekering bij P&V?

 • Unieke omnium voor auto’s vanaf 2 jaar: premie zakt elk jaar 5%
 • Korting bij automatisch veiligheidssysteem.
 • Korting als u minder dan 10.000 km per jaar rijdt.
 • BOB-waarborg inbegrepen.
 • Onmiddellijke hulp na een ongeval 24/7 in binnen- en buitenland.
 • De beste rechtsbijstand in België.
Uw formules

BA-autoverzekering
Deze autoverzekering is wettelijk verplicht. Bij P&V krijgt u korting op uw premie, bijvoorbeeld als u een automatisch veiligheidssysteem hebt geïnstalleerd, of als u minder dan 10.000 km per jaar rijdt.

Jonge bestuurders
Jonger dan 26 jaar? U krijgt de kans om te bewijzen dat u een goede chauffeur bent. Als u de P&V Go Box installeert in uw auto, krijgt u een korting van 25% op uw BA-autoverzekering voor jongeren.

Volledige omnium
De omnium vergoedt de schade aan uw eigen auto, ook als u die zelf veroorzaakt hebt. Is uw auto ouder dan 2 jaar? Dan kunt u een unieke omniumformule kiezen: uw premie zakt elk jaar met 5%!

Mini-omnium
Deze autoverzekering vergoedt uw gebarsten en gebroken autoruiten. Net als de schade aan uw auto veroorzaakt door brand, natuurkrachten of een aanrijding met een dier. Schadevergoeding bij diefstal is optioneel.

Uw opties

Rechtsbijstand
Wij verdedigen uw rechten bij een geschil, via een minnelijke schikking of een gerechtelijke procedure. De rechtsbijstand auto van Arces is in 2013, 2014 en 2015 verkozen tot de beste in België.

Bestuurdersverzekering
Bij een ongeval in fout bent u als bestuurder niet automatisch verzekerd als u gekwetst bent. De bestuurdersverzekering vergoedt uw medische kosten en uw eventuele invaliditeit. Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden een bedrag uitgekeerd.

Pechbijstand
Is uw auto gestolen, of hebt u autopech, dan zorgt de pechbijstand onmiddellijk voor hulp. Indien nodig zorgen we voor een vervangwagen en de repatriëring van uw auto uit het buitenland.

Bijstand personen
Valt u ziek of hebt u een ongeluk in het buitenland? Met de reisbijstand hoeven u en uw gezinsleden zich geen zorgen te maken over het vervoer naar huis of de medische kosten in het buitenland.

8 troeven van P&V

1. Unieke omnium voor auto’s vanaf 2 jaar

Bij de meeste omniumverzekeringen blijft uw premie elk jaar hetzelfde, of stijgt ze zelfs licht. Ook al wordt uw auto elk jaar minder waard.
De nieuwe omnium van P&V, speciaal ontwikkeld voor auto’s vanaf 2 jaar, houdt wel rekening met de waarde van uw auto. Als u voor deze omnium kiest, zakt uw premie elk jaar met 5%. En blijft hij ook voor oudere auto’s betaalbaar.

2. 5% korting bij automatisch veiligheidssysteem

U krijgt 5% korting op uw BA-autoverzekering en op uw omniumverzekering als uw auto uitgerust is met één van de volgende systemen:

 • een automatisch remsysteem (Automatic Emergency Braking)
 • een rijstrookcontrolesysteem (Lane Departure Warning System)
 • een vermoeidheidsherkenningssysteem (Driver Drowsiness Detection)

3. Minder dan 10.000 km per jaar? 5% korting

Als u minder dan 10.000 km per jaar rijdt, krijgt u een korting van 5% op uw premie voor uw BA-autoverzekering.

4. BOB-waarborg steeds inbegrepen

Rijden en drinken gaan niet samen. Als u BOB laat rijden, en die veroorzaakt een ongeval, dan vergoedt uw BA-autoverzekering de schade aan uw auto.

5. Dringende hulp 24/7

Bent u betrokken bij een ongeval, al dan niet in fout? Dan zorgt uw BA-autoverzekering voor onmiddellijke hulp, 24/7 (ook in het buitenland).
Onze bijstandsverlener IMA zorgt dat:

 • iemand uw auto ter plaatse probeert te herstellen
 • als een herstel ter plaatse niet mogelijk is, iemand uw auto naar een garage sleept
 • alle inzittenden terug naar huis of naar hun reisbestemming brengt (of zorgt voor een overnachting in een hotel ter plaatse)

6. Beste rechtsbijstand van België

P&V werkt voor zijn rechtsbijstand auto samen met Arces. Hun rechtsbijstandsverzekering ‘Artikel 1’ werd herhaaldelijk bekroond met de Decavi Trofee voor het beste product op de markt.

7. Maandelijkse betaling zonder kosten

Kiest u naast uw autoverzekering ook voor een brandpolis of familiale verzekering bij P&V? Weet dat u dan deze verzekeringen kan bundelen in het P&V Ideal Family Plan. Dan mag u zelf kiezen of u uw premie jaarlijks of per maand betaalt. Zonder bijpremie!

8. Een persoonlijke service

Uw P&V agent helpt u verder met al uw vragen over uw autoverzekering, en staat u natuurlijk ook bij na schade. Ook als u online uw autoverzekering afsluit, hebt u recht op een persoonlijke agent.

Tijdelijke overlijdensverzekering

Laat toe het overlijdensrisico te dekken gedurende een periode die u zelf vastlegt. Indien u tijdens deze periode mocht overlijden, ontvangt de door u aangeduide begunstigde het contractueel vastgelegde kapitaal, verhoogd met een bonus.

Schuldsaldoverzekering

Zij wordt onderschreven als waarborg voor een lening, meestal een hypothecaire lening. Dekt uw overlijden, welke ook het moment moge zijn van uw heengaan. De door u aangeduide begunstigde ontvangt dan het kapitaal dat u hem wenst na te laten.

Levenslange Verzekering

Dekt uw overlijden, welke ook het moment moge zijn van uw heengaan. De door u aangeduide begunstigde ontvangt dan het kapitaal dat u hem wenst na te laten.

Aanvullende Verzekering tegen het Risico van Ongeval

Dekt, gedurende een welbepaalde periode, een overlijden dat specifiek het gevolg is van een ongeval. De contractueel aangeduide begunstigde ontvangt bij een overlijden door een ongeval een verdubbeld of verdrievoudigd kapitaal.

Verzekering Gewaarborgd Inkomen

Bij invaliditeit ten gevolge van een ziekte of een ongeval, waarborgt deze verzekering de uitbetaling van een rente die u zelf hebt bepaald.

Aanvullende Verzekering tegen het Risico van Invaliditeit

Deze verzekering kan enkel afgesloten worden in aanvulling op een levensverzekering en voorziet in de uitbetaling van een rente bij invaliditeit (minimaal 25%) ten gevolge van een ziekte of een ongeval.

Aanvullende Verzekering tegen het Risico van Ongevallen

Deze verzekering kan ook enkel afgesloten worden in aanvulling op een levensverzekering en voorziet in de uitbetaling van een kapitaal bij een ernstige invaliditeit (vanaf 67%) die het gevolg was van een ongeval.

P&V Hospi

Dekt enkel de hospitalisatiekosten na de tegemoetkoming door het ziekenfonds en is beperkt tot het drievoud van deze tussenkomst. Dit is een formule met een beperkte dekking.

Ideal P&V Hospi

Dekt zowat alle hospitalisatiekosten, ook die waarvoor het ziekenfonds niet tussenbeide komt.

Aanvullende waarborg ambulante "pre- en posthospitalisatie" verzorging

Naast de hospitalisatiekosten omvat deze dekking ook de kosten die u hebt van 2 maanden voor de opname tot zes maanden na het ontslag uit het ziekenhuis (analyses, kinesitherapie, onderzoeken, medicijnen, enz...).

Aanvullende waarborg ambulante verzorging "pre- en posthospitalisatie en ernstige ziekten".

De dekking wordt uitgebreid tot de ambulante kosten gebonden aan 30 ernstige ziekten, zoals kanker, diabetes, leukemie en zelfs aids. Dit is de meest volledige formule, een echte " Gezondheidsomnium " van P&V.

Bijstand verplaatsing

Niets vervelender dan een ongeluk of een ziekte, zeker als u ver van huis op reis bent. Met de P&V Bijstandsverzekering zijn u én uw gezinsleden altijd en overal prima beschermd. Ook als u zonder uw auto op reis bent. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervoer naar huis of de terugbetaling van uw medische kosten in het buitenland. U kunt daarbij ook nog kiezen om uw voertuig te verzekeren zodat u snel geholpen wordt bij pech en/of na een ongeval.

Zes redenen om voor de bijstandsverzekering van P&V Verzekeringen te kiezen.

 • onmiddellijke hulp, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7
 • u wordt gerepatrieerd indien nodig
 • terugreis gezinsleden zonder kosten
 • terugbetaling medische kosten in buitenland
 • financieel voorschot bij dringende moeilijkheden
 • auto: hulp bij pech of ongeval
Bijstand aan personen

Raakt u of één van uw gezinsleden ziek of betrokken bij een ongeval in het buitenland? Eén telefoontje volstaat om verder geholpen te worden, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7! We zorgen op onze kosten voor:

 • het vervoer of repatriëring van de zieke of gekwetste verzekerde.
 • de terugreis van de gezinsleden naar België
 • de terugbetaling van de medische kosten in het buitenland (tot 50.000 euro per persoon)
 • het opsturen van uw geneesmiddelen en bril (als niet beschikbaar ter plaatse)

Als de zieke of gekwetste langer dan 5 dagen gehospitaliseerd moet blijven, regelen en betalen we het vervoer van een familielid en zijn hotelkosten (met een maximum van 5 nachten aan 70 euro per nacht).

Extra voordelen

Uw bijstandsverzekering kan in het buitenland ook zorgen voor:

 • vervroegde terugreis naar België bij overlijden van een familielid
 • financieel voorschot bij onvoorziene, dringende moeilijkheden
 • een tolk bij ernstige moeilijkheden
 • psychologische bijstand na een traumatisch incident

In geval van overlijden

Overlijdt u of een van uw gezinsleden in het buitenland dan regelen en betalen wij:

 • het vervoer van het stoffelijk overschot tot de begraafplaats in België
 • de begrafeniskosten als begrafenis of crematie in het buitenland
 • de terugreis van de gezinsleden naar België

Bijstand na ongeval

In België

Na een ongeval met de wagen zorgen wij voor pechverhelping of het slepen (op onze kosten) naar de dichtstbijzijnde garage. Van zodra de herstellingsduur langer dan 2 uur duurt, hebben u en de andere inzittenden recht op één van de volgende garanties:

 • terugreis naar huis
 • voortzetting van uw reis
 • een overnachting in de buurt van de garage
 • een vervangwagen gedurende maximaal 5 dagen (maximaal 10 bij diefstal)

In het buitenland (de landen op uw groene kaart)

Na een ongeval met de auto zorgen wij voor pechverhelping of het slepen (op onze kosten) naar de dichtstbijzijnde garage. Van zodra de herstellingsduur langer dan 24 uur in beslag neemt, hebben u en de andere inzittenden recht op één van de volgende garanties:

 • repatriëring naar België
 • voortzetting van de reis
 • verblijfskosten (tot 70 euro per persoon per nacht, maximaal 5 nachten)
 • vervangingswagen gedurende maximaal 10 dagen

Bijstand bij pech

Hebt u autopech, bijvoorbeeld een rokende motor of een lekke band? Tankte u de verkeerde brandstof? Onze pechbijstandsdienst helpt u in al die gevallen meteen uit de nood, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 in binnen- én buitenland.

Pechverhelping

We sturen een hersteller die uw wagen meteen probeert te herstellen. U betaalt alleen de eventuele wisselstukken.

Sleepkosten

Kan uw voertuig niet onmiddellijk hersteld worden? Dan slepen we het naar de dichtstbijzijnde garage.

Van zodra de herstellingsduur 2 uur in België en 24 uur in het buitenland overschrijdt, regelt en betaalt P&V Verzekeringen één van de volgende prestaties:

 • uw terugreis naar huis
 • het verderzetten van uw reis naar uw bestemming
 • een overnachting in de buurt van de garage of
 • een vervangwagen gedurende maximaal 5 dagen (maximaal 10 in het buitenland)

Bij P&V Verzekeringen kunt u rekenen op een prima bescherming en service wanneer u pech hebt of in nood bent.

EvoluPlan

en spaar- en of beleggingsformule op middellange of lange termijn.
U spaart naar eigen vermogen en inzicht. U geniet van een interessante rentabiliteit, dankzij een gegarandeerde basisrente en een jaarlijkse variabele bonus. In bepaalde omstandigheden kan deze rentabiliteit via fiscale voordelen nog verhoogd worden.

P&V FlexiLife

Een soepele beleggingsformule die zekerheid, beschikbaarheid en rendement combineert. Met P&V FlexiLife kunt u immers een kapitaal risicoloos beleggen voor een periode van 8 tot 10 jaar en blijft uw geld toch beschikbaar.

Ideal InvestPlan

Spaar- en/of beleggingsformule op middellange of lange termijn, gekoppeld aan beursresultaten. U heeft de keuze tussen een aandelenfonds, een obligatiefonds of een combinatie van beide. U heeft geen gegarandeerd rendement, maar de rentabiliteit is potentieel onbeperkt en u moet geen roerende voorheffing betalen.

Go Junior

Spaarformule op lange termijn bedoeld om met een maximum aan veiligheid een kapitaal voor uw kinderen op te bouwen.

P&V Flexicap

Een beleggingsprodukt met een hoog rendement in combinatie met zekerheid.
Ieder jaar ontvangt u een bonus die tot de hoogste van de markt behoort.
Er is zelfs geen premietaks op te betalen !!

HL met vaste maandelijkse afbetalingen

Elke maand stort u eenzelfde bedrag en dat gedurende een periode die u zelf bepaalt (tussen 5 en 25 jaar). Dit bedrag omvat zowel de terugbetaling van het geleende kapitaal als de verschuldigde interesten.

U heeft de keuze tussen een vaste of een variabele rentevoet. Met een vaste rentevoet betaalt u gedurende de hele looptijd van de lening dezelfde maandelijkse som. Bij een variabele rentevoet wordt uw maandelijkse afbetaling op bepaalde tijdstippen aangepast aan de verhoging of de verlaging van de marktinterestvoet.

Bij deze formules hoort een schuldsaldoverzekering. Die zorgt er voor dat in geval van overlijden van de lener, het krediet automatisch wordt teruggestort.

Een lening met vaste maandelijkse afbetalingen laat u eveneens genieten van een belastingvermindering.

De reële kost van deze formule is zeer interessant: de totale som die u terugbetaalt blijft redelijk in verhouding tot het geleende bedrag.

Wij bieden enkel kredieten aan met het doel, het verwerven en behouden van onroerende goederen.
Let op: geld lenen kost ook geld.

Zakenkantoor SHS - Peggy Hermans
Stationsstraat 205 - 3920 Lommel
011/50.73.03 | shs@pv.be
Ondernemingsnummer: 0874384922

Kredietgever - P&V Verzekeringen cvba
Koningsstraat 151 - 1210 Brussel
Ondernemingsnummer: 0402236532

Toezichthoudende Autoriteit - FOD Economie, Algemene Directie Economische Inspectie
Koning Albert II-laan 16 - 1000 Brussel
02/277.54.84 | https://meldpunt.belgie.be

Ideal Capital

Levensverzekeringsformule met het oog op het samenstellen van een pensioenkapitaal, met een specifieke waarborg overlijden.

EvoluPlan

Pensioenspaarformule zonder een vast spaarplan en die u dus naar eigen goeddunken aanvult. U geniet van een interessante rentabiliteit, dankzij een basisrente die varieert met de marktrentevoet en een variabele bonus.

Ideal InvestPlan

Spaarformule, gekoppeld aan de beurs, die u op uw eigen ritme samenstelt. U hebt de keuze tussen een aandelenfonds of een obligatiefonds of een combinatie van beide. Het rendement is niet gewaarborgd, maar potentieel onbeperkt.

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

P&V stelt u een aantrekkelijke formule voor, met meerdere opties : het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ).
Voorbehouden voor zelfstandigen, biedt deze verzekeringsformule de mogelijkheid een erg interessant aanvullend pensioen op te bouwen. Bovendien profiteert u van een interessante rentabiliteit, dankzij een gewaarborgde vaste basisrente, aangevuld met een variabele bonus.

Leader Plan

P&V stelt u een formule voor, die om meer dan een reden aantrekkelijk is: Leader Plan. Leader Plan is voorbehouden voor bedrijfsleiders die onder het statuut van zelfstandige werken (bestuurder, zaakvoerder, directeur) en is een verzekeringsformule die het u mogelijk maakt een zeer interessant extralegaal pensioen samen te stellen.

Particulier

U kan als particulier uw verzekeringen gespreid betalen zonder bijkomende kosten in het kader van een gratis ideal family plan.

Onderneming>

U kan als onderneming uw verzekeringen van de zaak gespreid betalen zonder bijkomende kosten in het kader van een gratis ideal bonus plan.

Onze kantoren

Stationsstraat 205 - 3920 Lommel
Tel. 011/50.73.03
Fax. 011/50.73.02
Openingsuren:
MA-DO-VR: 09u00 - 12u00
DI: 15u00 - 17u15
Alle andere momenten en woensdag op afspraak
Tel. 0473/44.93.68